Dartbord verlichting online bestellen

Ben je op zoek naar dartbord verlichting voor de beste dartgames? Bekijk ons complete assortiment dartbord verlichting en dartbord surrounds. Ook goedkope dartpijlen bestel je online in onze dart webshop.


Dartbord verlichting

Darten is een spel waarbij de speler darts naar het dartbord moet gooien om punten te krijgen. Het dartbord is meestal gemaakt van kurk, dat is bedekt met dunne stroken vilt of wol.

Waarom dartbord verlichting?

Het doel van het verlichten van het dartbord is om de zichtbaarheid tijdens het spel te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan. Een optie is om gekleurde lampen te gebruiken als dartbord verlichting, een andere is om helder wit licht te gebruiken als dartbord verlichting en nog een andere optie is om zwarte lampen te gebruiken. Dit staat bekend als de "wet van het tegenovergestelde contrast".

Soort dartbord verlichting

Dartborden worden meestal verlicht met een enkele gloeilamp die van boven naar voren schijnt. Op deze manier is de schaduw te zien op het bord wanneer een dart wordt gegooid. Dit kan het echter moeilijk maken om te zien waar je je darts hebt gegooid en of je het doel hebt geraakt of niet. Daarom gebruiken sommige mensen graag extra lampen en maken ze een verlichtingssysteem voor hun dartbord.

Beste dartbord verlichting kopen?

Om darts goed te kunnen spelen, heeft men een goed dartbord verlichtingssysteem nodig. Het meest populaire type is LED-verlichting voor dartborden omdat deze kan worden gebruikt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over verblinding en ongewenste schaduwen. Daarnaast is LED dartbord verlichting energiezuinig. Ben je ook bekend met onze dartmatten?
TCBDarts