Beste dartshop online? TCBDarts.nl vooral je dartsspullen.

dart webshop

Het belang van een goede dartshop

Darts, ook wel darten genoemd, is een van origine Engelse sport die vaak in pubs werd gespeeld. Ook tegenwoordig is darten in Nederland een populaire kroeg-hobby die is uitgegroeid tot een heuse sport. Er is zelfs een WK darts! Of je het nou serieus bekijkt, als hobby ziet, of gewoon thuis een dartset wil hebben hangen om bij de eerstvolgende borrelavond uit te proberen, het is fijn om een goede dartset van een betrouwbare dartshop in huis te hebben.

Benodigdheden 

Allereerst: wat heb je eigenlijk nodig om darts te spelen? Uiteraard heb je een dartbord nodig. Die zijn er in verschillende varianten en prijsklassen, afhankelijk van je wensen en doelen.

Het algemene design is een ronde vezelplaat, omlijst door een metalen rand. Het bord kent een indeling in 82 vlakken in meerdere kleuren. Daar overheen zit een metalen web met dezelfde vakindeling, wat ervoor zorgt dat het te allen tijde duidelijk is in welk vakje de dart terecht is gekomen.

Op de rand staan de puntenaantallen aangegeven, waarbij de hoogste score (20) bovenaan in het midden zit. Omdat dit de hoogste score is, wordt hier het vaakst op gemikt. Daardoor zijn je borden snel aan vervanging toe. Elke dart blijft namelijk als het ware steken in het bord, waardoor ook de vezellaag wordt aangetast. Ben je een enthousiaste darter, dan zullen je dartborden dus veel sneller verslijten.

Topmerken darts accessoires

Waarschijnlijk wil je dus als semi-professioneel darter een heel ander soort bord hebben dan de hobbyist of degene die het just for fun heeft ophangen in de kamer.

Bij een goede dartshop zal je duidelijk onderscheid kunnen maken tussen verschillende dartborden. Een ander voordeel van het kopen van je dartspullen bij een goede dartshop, is het feit dat je ontzettend veel keuze hebt.

Vaak zijn er meerdere honderden modellen dartborden waaruit je kan kiezen, van merken zoals Dragon Darts, Winmau, Bulls, Unicorn, Harrows, Mission en nog veel meer bekende darts merken.

Dartspullen

Daarnaast zijn er bij een dartshop zodanig veel verschillende dartspullen te krijgen, dat je er ook allerlei grappige of handige toepassingen vindt. Naast het standaard dartbord hebben ze ook een dartbord met klittenband, een elektronisch dartbord, complete sets en sports series.

Kennis van darts

Bovendien hebben ze bij een dartshop waarschijnlijk veel meer kennis van zaken én ook hart voor de zaak. Dit betekent dat ze je goed kunnen adviseren in jouw benodigdheden.

Verder zijn ze ook gespecialiseerd in de bijkomstige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan dartbord verlichting en dartscoreborden.

Dartbordverlichting heb je bovendien in meerdere vormen: kies voor een verlichtende ring of voor standaardverlichting. Ook hebben ze complete dartsets, of de extra optie om niet alleen dartpijlen te kopen maar ook nog eens dartpijlbeschermers, slijpers, etuis en flights voor je dartpijlen.

Dat je dartpijlen inderdaad beschermd moeten worden omdat ze anders kunnen worden aangetast, is niet iets wat bekend is bij iedere winkel waar darts worden verkocht.

Ook zijn vele mensen zich niet bewust van het belang van het bijslijpen van darts, terwijl dit aanzienlijke invloed kan hebben op het resultaat van de gegooide dart. Kortom: darten is een nogal specifieke sport; bij een échte dartshop hebben ze ook de specifieke, specialistische kennis om je daar zo goed mogelijk in te adviseren.

Geef een reactie

TCBDarts