7 tips om online beste dart set te bestellen

Dart set kopen?

dart set bestellenHet spel darten wordt steeds populairder. Dit zien we vooral op tv, daar zien we onze beste darters zoals Michael van Gerwen. De zenders brengen dan ook veel kijkcijfers. Niet alleen op tv doet het spel darten het goed, maar online gaat het ook goed. Er wordt veel naar gezocht en mensen zijn er geïnteresseerd naar. In deze blog vertel ik jou wat er zo leuk is aan een dart set en wat je er allemaal mee kunt! Daarnaast zullen we wat meer uitleg geven over de verschillende onderdelen van een dart set.

Dartbord, wat kun je er mee?

Het dartbord is gemaakt van sisal. Sisal is een tropische vezel en puur natuur. Het is heel sterk en komt van een agave plant. Ze wassen de vezels en maken ze droog, waardoor er een prachtig dartbord van gemaakt kan worden. Op het dartbord zit plat draad in plaats van rond. Dit hebben ze gedaan, zodat er meer scoring kans is. Hoe dunner het metaal is hoe minder kans er is op een afketsende pijl. Zorg dat je een glad dartbord koopt, hierdoor is je concentratie beter.

Maar hoe zie je of je een goed dartbord hebt gekocht?

  • De dartpijltjes moeten zich goed vast kunnen houden aan het dartbord
  • Je moet alles goed op het dartbord kunnen zien
  • Het dartbord moet niet heel veel kosten
  • Het dartbord gaat lang mee

Wat kun je met de dartpijl?

De dartpijl bestaat uit de punt, de barrel (het stukje wat je vasthoudt met je vingers), de shaft het stukje achter de barrel (uiteinde) en de flight het deel waardoor de pijl vliegt. De dartpijl maakt het dart set compleet.

Soorten dartpijlen

De punt van de pijl is in verschillende diktes en lengtes, na loop van tijd wordt de pijl korter en ouder. Als de pijl korter wordt kan je deze ook vervangen door en andere. Ook de barrel van de pijl is in verschillende maten. De één is dikker dan de ander, je kunt dus zelf beslissen wat je fijner vindt gooien.

Wat is een barrel in darts?

De barrel van de dartpijl weegt tussen de 17 en 28 gram. De barrel van de pijl kan op drie verschillende manieren gemaakt worden. Met koper, dit is de goedkoopste soort barrel in de dartwereld. Met nikkel/zilver, dit is middenprijs. Met tungsten, de duurste. De darters kunnen zelf bepalen met welk materiaal ze het prettigst vinden.

Wat is een shaft bij dartpijlen?

De shaft van de dartpijl ks het onderdeel dat tussen de barrel en de flight zit. Ook hierin heb je verschillende soorten. Ook de shaft van de dartpijl kan afwijken qua materiaal, er zijn veel verschillende soorten dartshafts te koop. De shaft wordt voornamelijk gebruikt met aluminium en kunststof. Sinds kort worden ook de materialen kevlar en carbon gebruikt. Die materialen zijn heel stevig en licht. De pijl kun je zo in elkaar zetten naar je eigen smaak.

Dart flights

De dart flight stuurt de pijl waar hij heen wil. Hij zorgt ervoor dat de dart flight standhoud. Dart flights zijn verkrijgbaar in alle kleuren, maten en materialen. Het gewicht kan dan ook verschillend zijn van de pijl. De dart flights kunnen snel beschadigen, omdat het dun materiaal is. Daarom zijn er flight protectors te bestellen. Dit voorkomt schade als één pijl de andere dartpijl raakt.

Een dart set brengt veel gezelligheid met zich mee. Er zijn namelijk veel verschillende spelen die je met een dartbord kunt spelen. Het is een leuke bezigheid, die je niet snel zat bent. Wil je een gezellig avondje hebben? Kijk dan naar de dart sets in onze webshop!

Geef een reactie

TCBDarts