4 beste redenen om dartbord te kopen online

Darten met een dartbord en dartpijlen, het bekende spel. Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Ga darten! Het is een fanatiek spel, waar je al je concentratie bij nodig hebt. Ben je al een fanatieke dart kijker op TV? Heb je er al verstand van? Probeer zelf dan eens te darten.

Misschien ligt het je wel en kun je erin groeien. Ook al kijk je geen darts op TV, dan kun je er natuurlijk ook altijd mee beginnen. Het is een spel voor iedereen. Maar als je wilt beginnen met darten, heb je natuurlijk ook een dartbord nodig. Gelukkig zijn wij een grote webshop met dartborden. In deze blog vertellen wij jou, waarom je een dartbord zou moeten kopen!

4 redenen om dartbord te kopen

 1. Het is een nieuwe hobby: In deze coronatijd, komt het vaak voor dat mensen niet meer hun oude hobby kunnen uitvoeren. Waarom begin je dan niet een nieuwe hobby? Darten is een gezelschapsspel. Het leuke aan darten is dat er veel manieren zijn om het dartspel te spelen.
 2. Energie: je krijgt een kick van darten. Het is een spel waar je veel energie van krijgt!
 3. Verveling: Heb je niets te doen en ben je geen bankhanger? Koop dan een dartbord en de verveling is weg.
 4. Sociaal spel: Het is een sociaal spel. Je kunt het met meerdere mensen spelen en dat maakt het nog gezelliger!

Sisal touw dartbord

Heb jij je ooit afgevraagd waarom een echt dartbord zo sterk is? Het bord is gemaakt van speciaal materiaal, dit is ook ontzettend sterk materiaal.  Het dartbord is namelijk gemaakt van sisal. Dit is erg sterk materiaal, waardoor de dartpijlen goed blijven zitten in het bord.

Sisal komt uit de plant avage, hier zitten vezels in. De vezels moeten gedroogd worden, waardoor ze verbonden kunnen worden. Vervolgens worden deze gesneden en samengeperst tot een prachtig bord!

Dartbord ophangen

Hoe hang je een bord goed op? In 4 stappen leg ik je uit hoe je dit makkelijk doet!

Stap 1. Lengte meten: meet in een rechte lijn vanaf de grond 2,37 meter. Aan het einde van 2,73 bevindt zich de oche. (De plek waar je staat om te gooien)
Stap 2. Bepaal de juiste hoogte: de hoogte is altijd 1,73 meter. Als er verhoging plaats vindt tel je dit op bij de 1,73.
Stap 3. Bord ophangen: het bord kun je ophangen. Je hebt 1,73 gemeten, hier moet het bord komen.
Stap 4. Checken: je checkt vanaf het bord tot de oche de lengte 2,93 is. Als dit zo is, klopt het helemaal!

QB Darts-blog-dartbordhoogte-afstand

Voor- en nadelen van een elektronisch dartbord

Voordelen van een electronisch dartbord

 • Veel verschillende spelmogelijkheden: dit komt omdat electronische dartborden zijn voorgeprogrammeerd
 • Score wordt automatisch opgeteld: zo hoef je zelf de punten niet te tellen
 • Minder beschadiging: minder beschadiging op de muur en de grond
 • Veilig: de punten van de electronische dartpijl zijn veiliger. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van zacht materiaal en niet van metaal zoals normale dartpijlen.

Nadelen van een electronisch dartbord

 • De punten van de dartpijlen kunnen sneller afbreken, dit komt omdat ze niet van staal zijn
 • Stroom of batterijen: het is niet als een normaal bord. Een electronisch dartbord kost stroom of batterijen
 • Het is niet zo echt als op TV

Het electronische dartbord is vooral prettig als je geen zin hebt om de punten te tellen. Elektrische dartborden zijn zeker mooi. Het heeft ook zeker veel voordelen, er kan sneller gespeeld worden en het is nog veiliger ook. De punten van de dartpijlen zijn natuurlijk zachter, waardoor de grond en de muur veel minder beschadigd zijn. Bij een normale dartpijl is dat een ander geval en heb je meer kans op beschadiging.

Ben je nieuwsgierig wat we nog meer te bieden hebben. Wil je je dart set compleet maken? Bekijk dan zeker onze dartbord verlichting. Maak jouw dart set compleet!

Geef een reactie

TCBDarts